vježbe

ZdraviJa vam danas donosi potpuno nov koncept vježbanja. Umjesto serija i serija vježbi, svaku vježbu uradite samo jednom ili jednom za svaku stranu, ali ostanite u položaju za vježbu punih 90 sekundi. Na taj način pokrenućete sve mišiće u tijelu. Stvorite rutinu da tri do četiri puta sedmično radite ove vježbe, a preostale dane posvetite kvalitetnom odmoru i smanjićete svoj konfekcijski broj za jednu veličinu, obećavamo!

Hindu čučanj za noge i stražnjicu

Noge postavite u širinu ramena, a ruke podignite u visini ramena kako biste održavali ravnotežu. Savijte koljena i polako se spuštajte, držeći kukove iznad peta. Kada dođete do trećine puta ka tlu, zaustavite se i držite 10 sekundi. Spustite se još koji centimetar niže, podižući pete po potrebi. Zadržite 10 sekundi.Nastavite se spuštati u čučanj, te napravite još najmanje 3 zadržavanja po 10 sekundi. Nakon toga, doći ćete u položaj dubokog čučnja, zadržite malo i krenite se podizati na isti način kao što ste se spustili. Dakle, prilikom ispravljanja napravite barem 4 zadržavanja od po 10 sekundi.

vježbe
@reddit.com

Dodatni savjet: stisnite trbušne mišiće i ramena povučena.

Čučanj na jednoj nozi za butine, leđa, ruke i ramena

Za gornji dio tijela: Započnite vježbu tako što ćete u obje ruke uzeti po teg i raširiti ih dlanovima okrenutim ka tlu. Desnu nogu podignite tako da vrh noge položite na pilates loptu iza sebe. Polako savijajte lijevo koljeno na 45 stepeni, kotrljajte loptu naprijed i nazad držeći leđa paralelno sa podom i ispruženim rukama.

Za donji dio tijela: Blago savijte laktove, podignite obje ruke nekoliko centimetara i držite 10 sekundi. Zatim podignite još nekoliko centimetara i zadržite 10 sekundi. Nastavite s ovim sve dok ruke ne budu u visini ramena. Spustite ruke na isti način kao kada ste ih podizali (praveći pauze).

vježbe
@lifeaddfitness.blogspot.com

Ponovite sa drugom nogom.

Ležeći rotirajući torzo za trbušne mišiće

Za gornji dio: Lezite na leđa, noge podignite uspravno, ruke raširite i dlanove okrenite ka podu.

Za donji dio: Pomjerite noge nekoliko centimetara ulijevo i zadržite 10 sekundi. Spustite nekoliko centimetara više i zadržite 10 sekundi. To ponovite još 3 puta sve dok ne dođete do pozicije odmah iznad poda. Podignite noge na isti način kao što ste ih spustili (4 puta po 10 sekundi zadržavanja). Ponovite isto i u desnu stranu.

Most na pilates lopti za cijelo tijelo

Za gornji dio tijela:  Lagano savijte laktove, raširite ruke nekoliko centimetara i zadržite 10 sekundi. Raširite još nekoliko centimetara i ponovo držite 10 sekundi. Ponovite to 3 puta. Kada dodirnete pod, ponovo podignite ruke na isti način.

Za donji dio tijela: Lezite na leđa. Noge ispužite i podignite na loptu. U obje ruke uzmite tegove i podignite ih iznad tijela, paralelno sa podom. Pritisnite petom loptu i podignite tijelo tako da gradi pravu liniju. Vodite računa da ne spuštate kukove.

vježbe
@lifeaddfitness.blogspot.com

 

Total
34
Shares

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*
*

seven + 19 =