fitnes trendovi

Preporučenih tri treninga sedmično nije tako teško ispratiti, zar ne? Čak i trčanje od dva kilometra može učiniti da se osjećate mnogo bolje i da vam skoči endorfin. Ukoliko niste ljubitelj teretane, imate sreće, jer postoji čitava paleta novih izbora kada su u pitanju treninzi, od joge do planinarenja. Ovi fitnes trendovi će biti potpuni hit u tekućoj 2019. godini.

Traka za trčanje se vraća na velika vrata

Proteklih par godina svakakvi novi trendovi su se javljali u svijetu fitnesa, od HIIT treninga do balerina čučnjeva. Najnovija vijest je da su treneri širom svijeta u rutinu svojih polaznika vratili traku za trčanje, kao lojalnog partnera kada je u pitanju zagrijavanje.

Pripremite se za nove vrste HIIT treninga

Mnogi fitnes studiji počinju da razvijaju HIIT hibridne treninge – kao što su CorePower Yoga ili Fire Yoga. Ovi treninzi omogućavaju da se premosti jaz između individualnih treninga i treninga visokog intenziteta u fitnes grupama. Ovi novi 45-minutni treninzi, koji miješaju kardio-stilove HIIT-a, treninga snage i joge su apsolutni hit koji ćete i vi voljeti.

Vazdušni fitnes

Flying Fantastic je samo jedna od novih brojnih škola za vazdušnu fitnes. Nemojte da vas iznenade trake koje vise sa plafona, ali i činjenica da ovi treninzi nisu nimalo laki, ma koliko izgledali zanimljivo. Balansiranje, podizanje težine tijela i pozicioniranje u vazduhu oslanja se na čitavo tijelo. Ovaj način vježbanja može biti pozitivna promjena fitnes rutine koju već praktikujete.

trening vjezba fitness teretana djevojkaVježbe će biti sve kraće i kraće

Sve je više treninga koji traju 45 minuta ili manje. Ko još ima vremena da provede dva sata u teretani na bilo koji način? Treneri širom svijeta smatraju da će ovaj trend nastaviti da raste i u 2019. godini.

Već smo vidjeli, sa pojavom intervalnog treninga visokog intenziteta (ili HIIT) u proteklih nekoliko godina, da kraći treninzi mogu biti jednako efikasni u oblikovanju tijela kao i oni duži.

U stvari, dokazano je da ove vrste treninga nude najbrže rezultate. Osim toga, ne morate da izdvajate toliko vremena da biste trenirali, što znači da je manje vjerovatno da ćete preskočiti neki trening.

Wellness festivali

Tokom protekle tri godine, wellness festivali su postali veliki biznis, a izgleda da će on rasti još više u 2019. godini. Od LoveFit-a do BLOK-ove sedmodnevne fešte u Bordeauxu – izbor je itekako veliki. Još neki od festivala su Sweatlife, Soul Circus, Festival No.6 i FloVibe, koji kombinuju odličnu muziku sa zdravom ishranom, meditacijom i vježbama kao što su joga i pilates.

Trenirate, pa onda radite

Nakon intenzivne sesije u teretani, možda nećete biti u mogućnosti da otvorite laptop i odgovorite na e-poštu. Međutim, sve je više i više teretana, koje imaju izdvojen prostor u kojem možete sjesti, uzeti kafu i obaviti neki posao. Dešava se i obrnuto, pa je sve više i više radnih prostora koji imaju i prostor za fitness u svojoj ponudi.

At-home sesije

Još u septembru, u New Yorku je osmišljen Peloton, bicikl opremljen sa 22-inčnim HD zaslonom otpornim na znojenje koji vam omogućava da podesite i doživite posebno iskustvo treninga, a da ne morate napustiti kuću.

vjezba u prirodiProstor za fitnes gdje god se okrenete

U međuvremenu, hoteli i aerodromi su reagovali na sve veću potrebu potrošača za fitnesom, integrirajući treninge u svoje ponude za putnike.

Nutricionističke aplikacije

Nismo sigurni za vas, ali gotovo je nemoguće ispratiti koje sve suplemente, multivitamine i proteinske napitke trebamo uzimati svakodnevno, s obzirom na činjenicu da konstantno slušamo kontradiktorne savjete zdravstvenih stručnjaka, kolega i kolegica.

Srećom, Healthspan je aplikacija koja uzima, ocjenjuje i daje vam savjete za bolju ishranu, ali i donosi personalizovane preporuke o tome koje dodatke trebate uzeti. Bez obzira na to da li vam je potrebno više kalcijuma, proteina, elektrolita ili vitamina u vašoj ishrani, aplikacija će vam dati preporuke i procijeniti koliko ćete kalorija potrošiti u zavisnosti od toga koliko je aktivan vaš životni stil.

 

Total
27
Shares

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*
*

fifteen + 8 =