Vaskršnji praznici kucaju na vrata. Oni malo organizovaniji su već počeli smišljati kako će to njihov dom izgledati tokom ovogodišnjih vaskršnjih praznika. ZdraviJa ekipa se ove godine odlučila na nešto neobičniju dekoraciju. Danas dan posvećujemo ukrašavanju pomoću ljuske od jaja i zato poslije sljedećeg doručka pažljivo uklonite ljusku od jaja te se opremite za ovu zabavnu aktivnost.

Vaskršnje svijeće

Da biste kreirali ovu dekoraciju potrebno vam je sljedeće:

  • ljuske od jajeta (pokušajte da budu što dublje, za bolji efekat)
  • boja za hranu
  • 2 kašike sirćeta
  • topla voda
  • male svijeće
  • držač za jaja

Instrukcije

Operite i očistite ljuske od jaja, a uklonite i membranu. Zatim ih jednostavno obojite i potopite u čašu tople vode sa nekoliko kašika sirćeta i nekoliko kapi boje za hranu. Držite 5-10 minuta, a kasnije neka se potpuno osuši. Stavite obične male ukrasne svijeće u jaja. Zapalite fitilj i uživajte. Budite izuzetno oprezni kada palite svijeće i držite ih dalje od djece.

Vaskršnje sobno zelenilo

Toliko smo uzbuđeni što sa vama dijelimo naše interesantne dekoracije. Za ovaj ukras takođe će vam biti potrebne ljuske od jaja, ali i zemlja i cvijeće koje možete kupiti na obližnjoj pijaci.

Instrukcije gotovo da vam nisu ni potrebne. U ljusku prvo stavite zemlju, zatim zelenilo (mahovinu ili nešto slično) i na kraju cvijet.

Poredajte sve ljuske u držač za jaja i voila!

Srećne predstojeće praznike želi vam ekipa magazina ZdraviJa.

Inspiracija:

 

1 comment

Comments are closed.